AMA Adriatic: Firma iz Ilijaša gradi nove objekte *Arhiva

Info: Aktivni članci 339, Arhivirani članci 4695

Bosansko-italijanska kompanija AMA Adriatic d.o.o. i ove godine  planira svoje  širenje i gradnju novog poslovnog objekta, kao i završetak radova na objektu započetom prošle godine veličine 2.100 m². Planirano je i zapošljavanje novih radnika.

Firma je osnovana 2008. godine i dio je grupacije Gruppo AMA S.p.A. Italija koja zapošljava preko 1.000 radnika u 12 fabrika u Italiji i 30 filijala u svijetu.

AMA u Bosni i Hercegovini se bavi proizvodnjom sjedišta za radne mašine, hidrauličnih cilindara, a od 2013. godine je započela proizvodnju kablova za mehanizaciju. Proizvodnja je organizirana u 4.500 m² sa više od 150 stalno zaposlenih radnika.

5c9894c041d7e

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.