Ambasada BiH u Australiji uputila poziv Bosancima i Hercegovcima *Arhiva

BiH

Centralna izborna komisija BiH nas je obavijestila da provodi aktivnosti na pripremi predstojećih Opštih izbora 2018.godine. Građani koji žele da ostvare svoje biračko pravo, obavezni su da podnesu prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH. Pošto će se od birača izvan BiH zahtijevati dostava propisane dokumentacije, Ambasada BiH u Australiji Vas poziva da na vrijeme pripremite potrebnu dokumentaciju.

Ako boravite van Bosne i Hercegovine za prijavu glasanja je potrebno da posjedu-jete jedan od tri identifikaciona dokumenta BiH i da su važeći. Dokumenti su :

– Lična karta
– Vozačka dozvola
– Pasoš BiH

Ako ste izbjeglica a ne posjedujete važeće dokumente BiH (ličnu kartu ili vozačku dozvolu), uz prijavni obrazac trebate dostaviti slijedeće dokumente :

• Uvjerenje o državljanstvu ne starije od 6 mjeseci ili kopiju pasoša
• Kopiju važećih australskih dokumenata ili izbjegličkog kartona izdatog od zemlje domaćina ili međunarodne organizacije
• Dokaz o prebivalištu u BiH
(kopiju potvrde o prebilavištu ili kopiju lične karte u cjelosti iz 1991.godine)

Centralna izborna komisija BiH će blagovremeno obavijestiti o rokovima za dostavljanje prijave za glasanje izban BiH. To će učiniti putem medija, internet-stranice CIK BiH i putem Ambasade BiH u Kanberi, te putem klubova i udruženja građana BiH u inostranstvu i međunarodnih organizacija.

Ostvarite svoje građansko pravo – glasajte na izborima 2018. godine, navodi se u saopštenju ambasadora Mirze Hajrića.

Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 838 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.