Ambasada Turske donirala računare osnovnim školama u BiH

Info: Aktivni članci 552, Arhivirani članci 4683

Ambasada Republike Turske u Bosni i Hercegovini je u saradnji s Institutom “Yunus Emre” donirala 100 tablet i desktop računara učenicima u BiH, kojima su ova sredstva potrebna za rad.

Posredstvom Instituta “Yunus Emre”, koji provodi projekat “Moj izbor je turski” u osnovnim i srednjim školama u Bosni i Hercegovini, Ambasada Turske svake školske godine podržava rad učenika i škola kroz razne aktivnosti i projekte.

Budući da je cijeli svijet pogođen pandemijom koronavirusa, a tako i obrazovni sistem u Bosni i Hercegovini, te imajući u vidu da svaki učenik ne posjeduje tablet ili računar koji je u novonastaloj situaciji neophodan kako bi mogli uspješno završiti školsku godinu, Institut “Yunus Emre” će u saradnji sa školama i ministarstvima obrazovanja donirati 100 tablet i desktop računara učenicima kojima su ova sredstva potrebna za rad.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.