Amina Smajlović: Idem na sud sa Sebijom, krenuo je proces!

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Tužilaštvo Kantona Sarajevo pokrenulo je određene radnje u istrazi u vezi sa slučajem neliječenja djevojčice Nadin Smajlović na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Majka djevojčice, Amina Smajlović pozvana je u Tužilaštvo kako bi dala iskaz, a sve nakon sjednice Skupštine KS, na kojoj su zastupnici žestoko kritizirali glavnu tužiteljucu Sabinu Sarajliju.

Dodaje da se u prijavi navodi 10 ljekara koji su potpisali izjavu o neliječenju njene kćerke.

Istraga se vodi zbog kršenja člana zakona koji kaže pokušaj ubistva i nepružanje medicinske pomoći”, kaže Smajlović.

Zanimljivo je da je porodica Smajlović dobila još nekoliko satisfakcija. Naime, Agencije za zaštitu ličnih podataka objavila je da su prekršeni zakoni kada se KCUS, zajedno sa direktoricom Sebijom Izetbegović, objavio dijagnozu maloljetne djevojčice.

Također, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS donijelo je Rješenje kojim se porodici Smajlović, odnosno njihovom advokatu odobrava pristup informacijama koje je prikupio MUP KS.

Ranije je to pravo uskraćivano, međutim iz MUP-a u obrazloženju navode da za takvo nešto nema nikakav razlog.

Djevočica Nadin primljena je na KCUS s zdravstvenim problemima. Nakon što je utvrđeno da KCUS ne može dati potrebnu terapiju djevojčici, roditelji su tražili premještanje, što su izu KCUS-a odbili i nisu potpisali optusno pismo, Otac Denis je tad napraivo incident prijeteći plinskim pištoljem ljekarima.

KCUS je ove navode demantirao, tvrdeći da nikad nikome nisu uskratili liječenje.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.