Anti-koruptivne obuke za zaposlene u institucijama u Kantonu Sarajevu *Arhiva

Info: Aktivni članci 480, Arhivirani članci 3594

Transparency International u BiH (TI BiH) održaće u naredna četiri mjeseca, počevši od (18.10.2019. godine), seriju obuka za zaposlenike institucija Kantona Sarajevo o izgradnji preventivnih mehanizama protiv korupcije i značaju transparentnosti. Obuke su namjenjene državnim službenicima, ali i drugim zaposlenicima ustanova, javnih preduzeća i ostalih kantonalnih institucija.

Cilj obuka je upoznati zaposlene u javnim institucijama sa pojavnim oblicima korupcije, mehanizmima prevencije (proaktivnom transparentnošću) i kanalima prijave korupcije. Obuke će kombinovati teorijska i praktična znanja, međunarodne standarde i globalna iskustva u borbi protiv korupcije Transparency International-a.

Predstavnici Vlade Kantona Sarajeva upoznaće polaznike sa javnim politikama Vlade u domenu borbe protiv korupcije i javnosti rada.

Obuke se održavaju kao vid institucionalne podrške Vladi Kantona Sarajeva, uz saradnju sa Ministarstvom pravosuđa i uprave KS, i uz podršku Ambasade Savezne Republike Njemačke.

Projektom je planirano ukupno osam obuka za više od sto pedeset polaznika.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.