Apel za pomoć: Asima Žero iz Ilijaša 21 godinu na dijalizi *Arhiva

HumanostIlijašObavještenja

„Zovem se Žero Asima. Već dugi niz godina sam bubrežni bolesnik i hemodijalizni pacijent. Nakon 21 godine dijalize došlo je do oštećenja krvnih sudova zbog čega mi je otežano dalje liječenje. Iz tog razloga doktori predlažu dalje liječenje u inostranstvu zbog čega su mi potrebna financijska sredstva. Za sve ljude dobre volje koji su u mogućosti da mi pomognu unaprijed se zahvaljujem…“- napisala je na svom Fejsbuk profilu 33-godišnja Asima.

Tridesettrogodišnja Asima Žero iz Ilijaša već dvadesetjednu godinu živi na dijalizi. Od same dijalize oslabljen joj je vaskularni pristup što gotovo potpuno onemogućuje obavljanje dijalize. Ono što moramo uraditi je najbrže organizovati Asimino izmještanje u Nicu u kliniku Pasteur II ili bilo koju drugu kliniku gdje je moguće uspostaviti normalan vaskularni pristup.
Za sve ove godine patnje i novca potrošenog na samu dijalizu, Asima je mogla biti transplantirana najmanje takoreći dvadesetpet puta.

Samo oni koji idu na dijalizu mogu shvatiti kakav je to život, a ako Asimi ne pomognemo izgubit će život.

Pozdrav za sve u udruženju HD zovem se Žero Asima dugogodišnji sam pacijent na dijalizi prošle godine 19 .2 sam uradila graft u Francuskoj preko kojeg sam se dijalizi rala prošle subote sam bila na dijalizi u nedjelju sam primjetila da grafit slabije radi u ponedeljak sam otišla kod vaskularnog hirurga nakon urađenog kolor doplera kazao mi je da je graf zaštopo i da oni ne mogu da pročiste graft pokušali su mi ovde na dijalizi plasirati kateter i na nogama i na vratu al bezuspješno tako da nisam bila na dijalizi već tri dana pokušat će opet nešto da urade u vezi katetera razgovarala sam sa batkom on će ustupiti u kontakt sa dr koji je radio graft da odem u Francusku pa da on pokuša da pročisti graft ili da ugradi drugi problem su mi finansije treba mi 6000 eura imam oko 2000 eura pa vas molim ako možete da mi izađete u susret koliko ste u mogućnosti jer ne znam koliko ću moć izdržati bez dijalize unaprijed vam Veliko Hvala.

Izvor: Udri Muški

Autor članka je Redakcija sa 256 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.