FotoIlijaš

Arapski investitor održao obećanje: U naselju Borovi u Podlugovima nasut put (FOTO)

Nakon što su mještani naselja Borovi u MZ podlugovi, zbog lošeg puta, zabranili prolazak kamiona prema naselju koje grade arapi u blizini njihovih kuća, iste je posjetio investitor te su prilikom te posjete od njega dobili obećanje da će tokom izvođenja radova on (investitor) održavati put kako bi on bio prohodan za manja vozila.

PROMO

To obećanje na iznenađenje mještana ispunjeno je. Naime investitor je angažovao firlu Pelex iz Ilijaša koja je sanirala ovaj lokalni put u dužini od nekih 250 metara.

Radi se o dionici od nekih 250 metara makadama puta o kojem smo i ranije pisali da je u veoma lošem stanju, jer svaka kiša stvori kanale te je isti nemoguće koristiti. U više navrata su ga mještani sami popravljali nadajući se obečanjima da će se isti sanirati, odnosno asfaltirati. Do asfaltiranja puta ove godine nije došlo jer je prema našim informacijama Savjet MZ Podlugovi odlučio da isti nije prioritet. Takođe, građani su preko lokalnog vijećnika upućivali incijative vezane za ovaj put a 2018. godine što je urodilo plodom, nasut je, što je koštalo oko 6 000 KM. Isto tako u ovom naselju građani imaju problem sa vodosnadbjevanjem o čemu su upoznati nadležni.

Povezani članci

Back to top button