Asfaltirani putevi u zaseocima Briješće i Handžići *Arhiva

Info: Aktivni članci 525, Arhivirani članci 4169

Završeno je asfaltiranje lokalnih puteva u mjestu Bioča, u zaseocima Briješće i Handžići. Dužina novoasfaltiranog puta u zaseoku Briješće je 500 metara, a širina tri metra. Vrijednost radova je 48.204,00 KM.

U zaseoku Handžići dužina asfaltiranog puta je 650 metara, širina tri metra, a vrijednost ovog projekta je 65.332,00 KM. Investitor oba projekta je Općina Iliijaš. Predstavnik Službe za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Općine Ilijaš Dervo Šabić i predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić posjetili su lokalitete na kojima je završeno asfaltiranje.

Predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić izrazio je zadovoljstvo što su skoro svi planirani projekti za ovu godinu u MZ Luka realizovani.

“Nekoliko je bitnih projekata koji su završeni, asfaltirana je dionica lokalnog puta i postavljeno je 25 rasvjetnih tijela u naselju Donja Bioča, izvršena je dopuna rasvjetnih tijela u Gornjoj Luci, rekonstruisana je ograda na mostu preko rijeke Bosne u naselju Ribarići, asfaltiran je lokalni put u Ribarićima, završeno je i postavljanje rasvjetnih tijela u IZ Luka. Završena je sanacija i utopljavanje područne škole u Bioči. Radi se proširenje kanalizacione i vodovodne mreže u IZ Luka, te projekat izgradnje puta u IZ Luka. 
Zahvaljujem se načelniku i svima koji su zaslužni da se ovi projekti realizuju”
, kazao je Brkić.

Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

“Ogromna je razlika između ranijeg makadamskog puta i sadašnjeg asfaltiranog. Put koji prolazi kroz Briješće je posebno značajan jer, preko visočkog naselja Kralupi, povezuje općine Ilijaš i Visoko. Prezadovoljna sam i želim se zahvaliti općinskom načelniku, nadležnoj općinskoj službi, izvođaču radova i svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta”, kazala je Suada Šehić, stanovnica zaseoka Briješće.

Muhamed Handžić, stanovnik zaseoka Handžići i vijećnik Općinskog vijeća Ilijaš kaže kako su stanovnici strpljivo čekali modernizaciju puta.

5bdc925e1fb3c

“Napokon je došlo na red asfaltiranje puta u Handžićima i Briješću u okviru modernizacije putne infrastrukture na području općine Ilijaš. Važno je reći da je ovo alternativna putna komunikacija za Sarajevo. Jedan dio te putne komunikacije je rekonstruisan i otvoren prošle godine i pokazao se kao vrlo efikasan svaki put kada dođe do gužve na regionalnim cestama, poput gužvi na Vogošćanskoj petlji. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš koji je prepoznao značaj Bioče i u oba mandata odlučio uložiti značajna sredstva kako bi se kreirali odgovarajući uslovi za normalan život građana Bioče”, rekao je Handžić.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Institut za građenje “IG” d.o.o. Banja Luka . Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

izvor: ilijas.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.