Asfaltirani putevi u zaseocima Briješće i Handžići *Arhiva

Ilijaš

Završeno je asfaltiranje lokalnih puteva u mjestu Bioča, u zaseocima Briješće i Handžići. Dužina novoasfaltiranog puta u zaseoku Briješće je 500 metara, a širina tri metra. Vrijednost radova je 48.204,00 KM.

U zaseoku Handžići dužina asfaltiranog puta je 650 metara, širina tri metra, a vrijednost ovog projekta je 65.332,00 KM. Investitor oba projekta je Općina Iliijaš. Predstavnik Službe za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Općine Ilijaš Dervo Šabić i predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić posjetili su lokalitete na kojima je završeno asfaltiranje.

Predsjednik Savjeta MZ Luka Elmin Brkić izrazio je zadovoljstvo što su skoro svi planirani projekti za ovu godinu u MZ Luka realizovani.

“Nekoliko je bitnih projekata koji su završeni, asfaltirana je dionica lokalnog puta i postavljeno je 25 rasvjetnih tijela u naselju Donja Bioča, izvršena je dopuna rasvjetnih tijela u Gornjoj Luci, rekonstruisana je ograda na mostu preko rijeke Bosne u naselju Ribarići, asfaltiran je lokalni put u Ribarićima, završeno je i postavljanje rasvjetnih tijela u IZ Luka. Završena je sanacija i utopljavanje područne škole u Bioči. Radi se proširenje kanalizacione i vodovodne mreže u IZ Luka, te projekat izgradnje puta u IZ Luka. 
Zahvaljujem se načelniku i svima koji su zaslužni da se ovi projekti realizuju”
, kazao je Brkić.

Posebno su zadovoljni stanovnici naselja kroz koji prolazi novi asfaltni put.

“Ogromna je razlika između ranijeg makadamskog puta i sadašnjeg asfaltiranog. Put koji prolazi kroz Briješće je posebno značajan jer, preko visočkog naselja Kralupi, povezuje općine Ilijaš i Visoko. Prezadovoljna sam i želim se zahvaliti općinskom načelniku, nadležnoj općinskoj službi, izvođaču radova i svima koji su bili uključeni u realizaciju projekta”, kazala je Suada Šehić, stanovnica zaseoka Briješće.

Muhamed Handžić, stanovnik zaseoka Handžići i vijećnik Općinskog vijeća Ilijaš kaže kako su stanovnici strpljivo čekali modernizaciju puta.

5bdc925e1fb3c

“Napokon je došlo na red asfaltiranje puta u Handžićima i Briješću u okviru modernizacije putne infrastrukture na području općine Ilijaš. Važno je reći da je ovo alternativna putna komunikacija za Sarajevo. Jedan dio te putne komunikacije je rekonstruisan i otvoren prošle godine i pokazao se kao vrlo efikasan svaki put kada dođe do gužve na regionalnim cestama, poput gužvi na Vogošćanskoj petlji. Koristim ovu priliku da se zahvalim načelniku Općine Ilijaš koji je prepoznao značaj Bioče i u oba mandata odlučio uložiti značajna sredstva kako bi se kreirali odgovarajući uslovi za normalan život građana Bioče”, rekao je Handžić.

Izvođač radova je firma Halilović d.o.o., a usluge nadzora vršio je Institut za građenje “IG” d.o.o. Banja Luka . Radovi su izvršeni u ugovorenom roku.

izvor: ilijas.ba

TAGOVI:
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.