Banke će omogućiti svim građanima odgodu plaćanja rata kredita

Info: Aktivni članci 508, Arhivirani članci 4169

Federalni premijer Fadil Novalić u obraćanju javnosti rekao je da će banke u FBiH ispoštovati moratorij na otplatu kredita.

Naveo je kako je na prijedlog Federalnog štaba CZ Vijeće ministara Bosne i Herrcegovine donijelo odluku o privremenom zatvaranju četiri međunarodna aerodromska prijelaza: Banja Luka, Sarajevo, Tuzla i Mostar, osim cargo prijevoza.

“Zabranjuje se i ulaz strancima, izuzeće je cargo prijevoz zbog dovoza medicinskog materijala. Federalna uprava za inspekcijske poslove je dobila narednu o objavljivanju imena onih koji su prekršli mjere samoizolacije. Osigurali smo finasijsku pomoć svim studentima zarobljenim u inostranstvu koji su se tamo našli u sklopu studentske razmjene i našli se bez sredstava. Za pomoć se mogu obratiti Federalnom ministarstvu obrazovanja”, rekao je Novalić.

Dodao je kako podržavaju kantone koji su se aktivirali, a što je uradio Kanton Sarajevo i odredio osam miliona KM za medicinske potrebe. Kazao je da je i Tuzlanski kanton koji će izdvojiti 900.000 KM. Odgovorio je na novinarsko pitanje zašto su ostavili bankama da one određuju kome će odobriti odgodu plaćanja kredita na rate u naredna tri mjeseca.

Dogovor će biti ispoštovan tako da će banke pomjeriti plaćanje rata za kredit namjanje tri mjeseca i do godinu dana svim građanima koji trebaju da plaćaju ratu, osim onima koji to ne žele. A za kompanije to je selektivno”, rekao je Novalić.

Izvor: Faktor

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.