BCG vakcine dostupne u domovima zdravlja Kantona Sarajevo *Arhiva

Autor sadržaja: Aktivni članci 971, Arhivirani članci 2921

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo je zaprimio BCG vacine iz Programa obaveznih vakcinacija Federacije BIH, a koje nabavlja Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH.

Najprije su distribuirane u porodilišta Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Opštu bolnicu “dr Abdulah Nakaš”, te i punktove JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo, kako i nalaže raspored distribucije Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

BCG vakcinu novorođena djeca već od kraja prošlog mjeseca dobivaju u porodilištima, dok će djeca koja su propustila dobiti BCG u porodilištu u proteklom periodu uredno biti vakcinisana u prvom kontaktu sa pedijatrijskom službom Doma zdravlja KS, o čemu su roditelji već dobili upute za javljanje nadležnom pedijatru radi aplikacije BCG vakcine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.