Bezobrazluku nikad kraja: Mrtvo tele i deoponija smeća na obali rijeke Bosne u Ilijašu (FOTO)

Info: Aktivni članci 429, Arhivirani članci 1919

Po ko zna koji put pišemo o odnosu građana prema prirodi, taj odnos se najviše oslikava kroz korita rijeka u lokalnim zajednicama.

Iako veće rijeke imaju znatno više deponija na svojim obalama nego li ove manje, deponije su prisutne ma kolika god rijeka bila, važno je da ima obala na koju se može odložiti smeće, a još bolje ako je uz samu obalu i put kao što je to slučaj u mjestu Donja Karaula koje pripada MZ Malešići.

Doba je korone kako bi rekli, a rijeka Bosna na području Ilijaša poznato je odlagalište otpada.

Slike koje smo zabilježili nalaze se u MZ Stari Ilijaš na desnoj strani obale rijeke Bosne na području naselja Donja Karaula.

Moramo napomenuti a kao što se i na slikama vidi, neko je odbaio uginulo tele, koje će tu, ukoliko se ne ukloni da širi nesnosan smrad.

Predsjednici Savjeta Mjesne zajednice Stari Ilijaš i  Mjesne zajednice  Malešići apeluju na građane da svoje smeće odlažu na mjesta namijenjena za to, a ne da je smećem i odlaganjem mrtvih životinja zagađuju.

Pozivamo nadležne da se prihvate posla i što prije saniraju ovu sramotu, da uklone deponiju, da sankcionišu ukoliko mogu počinioce ovog zločina prema prirodi i da ovaj dio obale rijeke Bosne malo češće obiđu.

Nelegalno i nesavjesno odlaganje otpada može dovesti do širenja zaraze.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.