BH novinari: Oštre osude fizičkog na*ada na Adija Kebu, fotografa Žurnala *Arhiva

Aktivni članci 622, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije o**đuju fizički n**ad i ugr**avanje sigurnosti Adija Kebe, fotografa portala Žurnal, na kojeg je nasrnuo Huso Ćesir, predsjednik Općinskog odbora SDA Novi Grad u Sarajevu.

Adi Kebo je na**dnut na radnom zadatku, dok je fotografirao firmu Bosnaplast o kojoj novinari Žurnala pripremaju istraživački tekst i koja je u vlasništvu Huse Ćesira. Uz psovke, vrijeđanje i uda**ce, lider SDA je želio spriječiti snimanje, u jednom je trenutku čak pokušao oteti kameru i uništiti snimljeni materijal, u čemu mu je pomagao i sin Muamer Ćesir.

Na***ničko i primitivno ponašanje oca i sina Ćesić je nedopustiv atak na slobodu izražavanja i sigurnost rada medijskih profesionalaca, te predstavlja posebno b**talan pokušaj sprečavanja novinara da istražuju teme od javnog značaja, uključujući pisanje o korupciji, političkom posredovanju u javnim nabavkama i drugim oblicima nezakonitog postupanja.

BH novinari i Linija za pomoć novinarima zatražili su danas od policije Kantona Sarajevo hitnu istragu ovog n**ada i poduzimanje zakonskih sankcija prema na**dačima Husi i Muameru Ćesiru.

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.