Bibija Kerla: Dok su najavljivali Vučka i mene ja sam plakala od sreće

BiHSport

Bivša svestrana sportistkinja Bibija Kerla emotivno je doživjela svečanu ceremoniju otvaranja 14. Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), a svoje emocije podijelila je preko društvene mreže Facebook.
Ona je napisala kako je u trenutku najave njenog izlaska na binu plakala od sreće zbog uspomena na Olimpijske igre 1984. godine gdje je bila predstavnik tadašnje SFR Jugoslavije te da od silnih emocija nije odmah izašla na scenu.

“Dok je oficijelni spiker najavljivao izlazak Vučka i mene, ja sam jednostavno sjedila iza bine i plakala od sreće zbog prevelikih uspomena iz 1984 godine. Propustila sam priliku da se pojavim zajedno sa Vučkom, ali sam pet minuta poslije obišla cijeli stadion sa mojim drugarom i izmamili smo veliki aplauz raje sa tribina. Ipak se ne može zaboraviti ta 1984. godina i Olimpijske igre. Volim te Sarajevo, volim te Bosno i Hercegovino”, napisala je Kerla.

Kerla se istovremeno aktivno bavila s četiri različita sporta – atletikom, brzim klizanjem, kuglanjem i nogometom. Na Olimpijskim igrama u Sarajevu nastupila je u četiri discipline u brzom klizanju i imala je zadovoljstvo da osjeti šta znači nastupiti na najvećem sportskom događaju pred domaćim navijačima.

“Meni je drago da se nakon 35 godina od kada su održane do tada najbolje Olimpijske igre ikada održava nešto u našem gradu. Nadam se da ćemo barem ovih pet dana koliko traje EYOF poslati poruku mira i zajedništva, kao i svega onoga što krasi jedno ovakvo takmičenje, bez obzira što je to olimpijada mladih”, rekla je Kerla u nedavnom razgovoru za Klix.ba.

Sarajevo i Istočno Sarajevo će u narednih šest dana biti centar evropskog sporta. Grandioznim otvaranjem na stadionu “Asim Ferhatović Hase” uz prigodan muzičko-zabavni program počeo je 14. Evropski omladinski olimpijski festival (EYOF).

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Klix.ba@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 274 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.