BiH

BiH: Naredne sedmice stabilno sa umjereno toplim vremenom

Naredne sedmice, od 5. oktobra prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme, kažu iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH objavili su izglede vremena za narednih 15 dana, prema kojima će nakon stabilne prve sedmice sa umjereno toplim vremenom, uslijediti period nestabilnog vremena, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROMO

Na prostoru Bosne i Hercegovine do petka, 2. oktobra, preovladavaće stabilno, pretežno sunčano i umjereno toplo vrijeme za ovo doba godine. U jutarnjim satima svježe uz slabu maglu u kotlinama i duž riječnih tokova u centralnim područjima zemlje. U petak i za dane vikenda prognoziraju se česte izmjene vedrih, sunčanih i oblačnih perioda uz kraći pljusak kiše u južnim područjima zemlje.

Jutarnje temperature zraka u Bosni variraće od 6 do 12 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 16. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 16 i 22, u Hercegovini do 24 stepena Celzijusa, navode iz FHMZ-a.

Naredne sedmice, od 5. oktobra prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se nestabilno vrijeme. Na jesen svakodnevno će nas podsjećati jutarnja magla u kotlinama i na visokim planinama, ali i sve kraći dani. Jutarnja svježina će izostati zbog izraženijeg južnog strujanja zraka. Smjene perioda sa kišom i Suncem karakterisaće ovu sedmicu. Više padavina očekuje se u zapadnim područjima.

Minimalne temperature vazduha variraće između 10 i 15 u Bosni, do 17 stepeni Celzijusa u Hercegovini. Maksimalne temperature kretaće se između 21 i 26 u Bosni, na jugu Hercegovine do 28 stepeni Celzijusa, zaključuju iz FHMZ-a.

Povezani članci

Back to top button