BiHCrna Hronika

BiH: Pronađeni kompletni posmrtni ostaci dvije osobe na području Bratunca

Prema dostupnim informacijama pretpostavlja se da posmrtni ostaci, pronađeni na ovoj lokaciji, pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine

Na lokalitetu mjesta Voljavica, u opštini Bratunac, završen je proces ekshumacije. Pronađeni su kompletni posmrtni ostaci dvije osobe, prenosi Anadolu Agency (AA).

PROMO

Naknadnim procesom će se utvrđivati identitet žrtava čiji su posmrtni ostaci pronađeni.

Prema dostupnim informacijama pretpostavlja se da posmrtni ostaci, pronađeni na ovoj lokaciji, pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti“, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ekshumaciju i rad svih osoba uključenih u proces ekshumacije, pod nadzorom postupajućeg tužioca iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH i naredbe Suda BiH, koordinirao je istražilac.

U procesu ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, ljekar specijalista sudske medicine, potrebni radnici Komemorativnog centra Tuzla, kao i policijski službenici PS Bratunac.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama uključenim u proces traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja intenzivne aktivnosti na traženju nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Povezani članci

Back to top button