Bolesnoj Tamari hitno potrebna pomoć dobrih ljudi *Arhiva

Info: Aktivni članci 678, Arhivirani članci 3920

Humanitarna organizacija „Pomozi.ba“ uputila je apel za pomoć Tamari Starčević, koja boluje od Dravet sindroma, jednog od najtežih oblika epilepsije.

Pozivom na broj 17006 doniraju se 2KM, a broj je jedinstven za sve operatere.

Mala Tamara Starčević je prva registrovana osoba koja boluje od Dravet sindroma, jednog od najtežih oblika epilepsije. Živi s majkom Tanjom koja se godinama bori uz Tamaru, ali kako vrijeme odmiče sve je teže i teže.

Tamara se bori s stalnim napadima koje doktori nisu uspjeli da koliko toliko stave pod kontrolu, a okidači su apsolutno sve pa čak i mala promjena temperature.

U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) joj nažalost ne mogu puno pomoći. Kako stvari stoje, Tamari se pod hitno mora mijenjati terapija, a za ovu vrstu bolesti specijalizirana je klinika Tubingen u Njemačkoj. Iznos potreban za liječenje je 27.974 eura.

Pored broja 17006, pomoći se može i putem naših standradnih računa.
PayPal: paypal1@pomozi.ba

Za uplate iz BiH:
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541802008533048
Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Pomoć za Tamaru

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.