Borci Ilijaša i Emir Palić ne odustaju. Šta je sa naše dvije peticije?! *Arhiva

Info: Aktivni članci 531, Arhivirani članci 4683

Emir Palić ispred grupe demobilisanih boraca i građana koji su potpisali peticiju, po drugi put, Općinskom Vijeću Ilijaš je uputio urgenciju za rješavanje inicijative za ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Kako nam je Palić pojasnio, prošli put kada je peticija potpisana od strane boraca i građana Ilijaša uputili smo inicijativu, općinskom načelniku i Vijeću Općine Ilijaš. Ta inicijativa nije urodila plodom, štaviše, nikakvog pozitivnog odgovora nije bilo, izbjegavanja jeste, posebno od strane načelnika. Na jedoj od sjednica, gdje sam bio prisutan, obečano nam je da će se ovo pitanje riješiti i da će se na sledećoj narednoj sjednici izaći sa ponudom rješenja vezano za ovu inicijativu. To je sve gdje je počelo i završilo. U nekoliko navrata sam pokušavao da dođem do načelnika ali bezuspješno. Zadnji moj poziv udario je o  hladan zid, načelnik ima drugih prioriteta koje treba rješavati saopćeno mi je u telefonskom razgovoru.

Smiješno je, nastavlja Palić da pored velikog broja boraca u Ilijašu malo koji da ima hrabrosti iskazati svoje nezadovoljstvo, javno kao što ja činim. Ljudi imaju određen strah, iz ko zna kojeg razloga, što se da primjetiti, bar to ja mogu zaključiti.

U razgovoru sa Emirom Palićem  informacije koje smo dobili nisu ohrabrujuće, bar ne za boračku populaciju, udruženja je mnogo, njih 14 koja se finansiraju općinskim budžetom. Zadovoljni su, obilježavaju ratne događaje, druže se, idu na razne seminare, drugim riječima troše naše i vaše pare, uži krug njih odabranih.

Mi smo u nekoliko navrata pokušali razgovarati sa ljudima bliskim udruženjima i vjerujte, nije nam jasno zašto tolika zbrka oko proste stvari, ako je grad Zenica i načelnik gospodin Fuad Kasumović mogao ukinuti finansiranje boračkih udruženja iz općinskog budžeta, zašto i naš načelnik to ne može.

Palić nam navodi da on smatra, da je načelnik ovo pitanje shvatio neozbiljno i da nije mogao dopustiti da Ilijaš bude prva Općina koja će to uraditi (prestati finansirati boračka udruženja), sad kada su neki drugi imali više hrabrosti, gdje je sad problem?, pita se Palić, zatim dodaje, Znam da me zavlače i da me ignorišu nebi li ja odustao, ali ja njima poručujem da odustati neću i da ću ustrajati u ovoj namjeri, da se ukine finansiranje boračkih udruženja.


5c12afaf8db84
5c12afb18cd72 5c12afb4cfc53

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.