Borci pred Parlamentom ostaju do usvajanja zakona *Arhiva

BiH

Putem društvenih mreža ovih dana najavljivano da će kamp u Alipašinoj ulici biti premješten ako bude potrebe.

Veliki broj demobilisanih boraca s područja cijele Federacije BiH danas će u pet do 12 doći pred zgradu Parlamenta FBiH, gdje će, kako su najavili, ostati dok ne budu usvojeni njihovi zahtjevi.

Borci su ovih dana putem društvenih mreža pozivani da budu spremni i na višednevni boravak pred Parlamentom. Uz to, moguće je i da borački kamp iz Alipašine ulice, u kojoj je sjedište Vlade, bude premješten na Skenderiju, pred zgradu Parlamenta.

Nekoliko njih i jučer je došlo pred Parlament da provjere hoće li do danas biti zakazane sjednice oba doma, ali opet nisu razgovarali ni sa kim iz rukovodstva.

– Bili smo samo sa savjetnikom Edina Mušića (predsjedavajućeg Predstavničkog doma, iz SDA, op. a.), a bolje bi bilo da nismo. Pokušao nas je ubijediti da nam je dobro i da smo mi krivi što je zakon propao – rekao je Nazil Velić, jedan od boraca iz kampa u Sarajevu.

Dodao je da su jučer od podneva počeli pozivati borce na protest pred Parlamentom. Nije mogao reći koliko će ih doći.

– Ostat ćemo dok ne budu usvojeni naši zahtjevi – dodao je Velić.

Borci traže borački dodatak, objavu registra branilaca i ukidanje finansiranja boračkih udruženja. Oni su zatražili da do danas budu zakazane sjednice oba doma Parlamenta s ovim zakonom na dnevnom redu.

– Ispade da smo se trebali postaviti pod haubice da bi moje dijete i žena imali nešto. Krivi smo što smo ostali živi – rekao nam je borac Hasib Delić.

Prema nezvaničnim informacijama, prema Sarajevu se uputilo pet autobusa s borcima i trenutno prelaze preko Karaule.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.