Bosnia UK Network: Pripreme za komemoraciju 25. godišnjice genocida u Srebrenici *Arhiva

Info: Aktivni članci 626, Arhivirani članci 4683

Osoblje, vjerni volonteri organizacije “Remembering Srebrenica” te predstavnici bosanskohercegovačke zajednice u Velikoj Britaniji okupili su se tokom vikenda kako bi dogovorili plan i program rada te aktivnosti za narednu godinu.

Istaknuto je da su u toku pripreme za iduću godinu povodom organizovanja manifestacija obilježavanja 25.godišnjice genocida u Srebrenici. S ponosom je spomenuto da je ove godine organizovano 1100 komemoracija širom Velike Britanije, te da se naredne godine planira održati još veći broj komemoracija. Najavljena je organizacija centralne komemoracije u prostranoj prostoriji St.Pauls katedrale u Londonu, jer se očekuje veći broj prisutnih komemoraciji naredne godine. Jasan je stav osoblja, volontera i predstavnika bh.zajednice da genocid nikada ne smije biti zaboravljen, i da svijet treba budno paziti i spriječiti slične tragedije u budućnosti.

Radilo se o produktivnom sastanku te se raspravljalo o temi uoči 25.godišnjice genocida u Srebrenici. Također, novina je da je osnovan Savjetodavni odbor organizacije “Remmbering Srebrenica”, kojeg će činiti oko 20 članova iz reda bh.zajednice u Velikoj Britaniji. Uloga ovog odbora jeste davanje savjeta, mišljenja i sugestija u cilju poboljšanja organizacije ovih komemoracija te da bh.građani na ovaj način učestvuju i potmognu istrajan i posvećen rad organizacije “Remembering Srebrenica” širom zemlje.

Bosnia UK Network

5dcc00eee0637 5dcc00f212b1a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.