Brojni projekti asfaltiranja puteva na području općine Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Sa poboljšanjem vremenskih prilika i početkom nove građevinske sezone počeli su radovi na na sanaciji, rekonstrukciji i asfaltiranju puteva na području općine Ilijaš.

U toku je nekoliko značajnih projekata u oblasti putne infrastrukture vrijednih stotine hiljada konvertibilnih maraka.

Prije svega u toku je projekat sanacije i rekonstrukcije puta za Korita. Dužina dionice je 2000 metara, a vrijednost radova je 529.140,12 KM.

Počeo je projekat i rekonstrukcija puta na dionici Misoča – Zenik dužine 2000 metar. Vrijednost projekta je 372.597,90 KM, a izvođač radova je “Halilović” d.o.o. Ilijaš.

Također je počela izgradnja putne komunikacije u obuhvatu Industrijske zone „Luka“ Ilijaš, kao i u obuhvatu IZ „Željezara“. Vrijednost radova za IZ “Luka” je 515.406,22 KM i 466.159,05 KM za IZ „Željezara“, a izvođač radova je “GEO-PUT” d.o.o. Maglaj.

Počela je i izgradnja pješačke staze u Misoči, čija je vrijednost 56.169,94 KM, a izvođač je firma „Halilović“.

Ovo su samo neki od ovogodišnjih planiranih projekata izgradnje putne infrastrukture na području općine Ilijaš.

Svi pomenuti projekti planirani su ugovorima iz 2018. godine, ali nisu realizovani u protekloj godini zbog početka zimske sezone.

Izvor: Općina Ilijaš

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.