BZK Preporod Ilijaš, JU KSC i Radio Ilijaš: Poznata imena pobjednika konkursa *Arhiva

Ilijaš

Povodom  Dana državnosti BiH 25. novembra,  BZK Preporod Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš organizirali su tradicionalni literarni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš od VI do IX razreda o temi “Bosno, domovino, mati”.

Konkurs je bio otvoren do 20. novembra 2018. godine.

Nakon što je istekao rok za prijem radova, Komisija za izbor najboljih  radova u sastavu: Mersiha Duraković, predsjednica Komisije i članice: Enisa Mešetović i Nermina Durić-Kahvedžić održala je sjednicu u četvrtak  22. novembra, razmotrila i ocijenila, te izabrala najbolje radove.

Ustanovljeno je da je na konkurs pristiglo  16 radova. Članice  Komisije pročitale su svaki rad, razmijenile komentare, ispravljale pravopisne i stilske greške. Neki radovi nisu mogli ući u uži izbor zbog brojnih pravopisnih grešaka, drugi zbog toga što su autori odlutali od zadate teme, u nekima je bilo previše historije a malo subjektivnog doživljaja, neki su bili preopširni pa su izgubili nit pripovijedanja,  ali na kraju se došlo do tri ponajbolja rada. Sve članice Komisije su na kraju ocijenile radove i izabrana su tri sa najboljim prosječnim ocjenama.  Članovi Komisije postigli su dogovor da se imena nagrađenih  objave odmah nakon sjednice i da se pobjednici obavijeste o rezultatima.

Pobjednici konkursa:

  1. Almedina Herić –Osnovna škola “Srednje”
  2. Emina Pušina -Osnovna škola “Stari Ilijaš”
  3. Ajla Bukva –Osnovna škola “Podlugovi”

Diplome i nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, 23.novembra 2018. godine u sali Općinskog vijeća sa početkom u 13:00h. Obavezan je dolazak djece i čitanje pobjedničkog rada.

Djeca koja su osvojila nagrade su obavještena o tome. Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na poslatim radovima,a onima koji nisu osvojili nagrade želimo više sreće sljedeće godine.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Radio Ilijaš@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.