BZK Preporod Ilijaš, JU KSC i Radio Ilijaš: Poznata imena pobjednika konkursa *Arhiva

Info: Aktivni članci 580, Arhivirani članci 4683

Povodom  Dana državnosti BiH 25. novembra,  BZK Preporod Ilijaš i JU KSC i Radio Ilijaš organizirali su tradicionalni literarni konkurs za učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš od VI do IX razreda o temi “Bosno, domovino, mati”.

Konkurs je bio otvoren do 20. novembra 2018. godine.

Nakon što je istekao rok za prijem radova, Komisija za izbor najboljih  radova u sastavu: Mersiha Duraković, predsjednica Komisije i članice: Enisa Mešetović i Nermina Durić-Kahvedžić održala je sjednicu u četvrtak  22. novembra, razmotrila i ocijenila, te izabrala najbolje radove.

Ustanovljeno je da je na konkurs pristiglo  16 radova. Članice  Komisije pročitale su svaki rad, razmijenile komentare, ispravljale pravopisne i stilske greške. Neki radovi nisu mogli ući u uži izbor zbog brojnih pravopisnih grešaka, drugi zbog toga što su autori odlutali od zadate teme, u nekima je bilo previše historije a malo subjektivnog doživljaja, neki su bili preopširni pa su izgubili nit pripovijedanja,  ali na kraju se došlo do tri ponajbolja rada. Sve članice Komisije su na kraju ocijenile radove i izabrana su tri sa najboljim prosječnim ocjenama.  Članovi Komisije postigli su dogovor da se imena nagrađenih  objave odmah nakon sjednice i da se pobjednici obavijeste o rezultatima.

Pobjednici konkursa:

  1. Almedina Herić –Osnovna škola “Srednje”
  2. Emina Pušina -Osnovna škola “Stari Ilijaš”
  3. Ajla Bukva –Osnovna škola “Podlugovi”

Diplome i nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, 23.novembra 2018. godine u sali Općinskog vijeća sa početkom u 13:00h. Obavezan je dolazak djece i čitanje pobjedničkog rada.

Djeca koja su osvojila nagrade su obavještena o tome. Zahvaljujemo se svim učesnicima takmičenja na poslatim radovima,a onima koji nisu osvojili nagrade želimo više sreće sljedeće godine.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Radio Ilijaš.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.