Čaršijski rat Čolpe i Komšića za Građanski savez: ‘DF preotima stranku da ne ostanu usamljeni u predizbornoj koaliciji sa SDA!’

Info: Aktivni članci 429, Arhivirani članci 1919

Prema informacijama koje dolaze od dobro upućenih u ovaj čaršijski rat, Komšiću je izuzetno važno da zadrži Građanski savez pod punom kontrolom kako bi i činjenicom da uz GS nije sam u toj mreži opravdao svoj bezuvjetni ostanak u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA)

Predsjednik Građanskog saveza Nihad Čolpa optužio je Demokratsku frontu Željka Komšića za puč u ovoj stranci s ciljem osiguravanja „zajedničkog nastupa na predstojećim lokalnim izborima“. Faktički, Čolpa optužuje DF da su mu preoteli stranku kako bi je imali pod kontrolom uoči izbora.

– Današnje saopštenje u kojem je objavljeno da je održan vanredni kongres Građanskog saveza, je pravno neutemeljen, politički perfidan i jeftin medijski pokušaj puča po nalogu DF, a koji dolazi nakon odbijanja učestvovanja Građanskog saveza u vlasti i „zelenoj koaliciji“ za lokalne izbore 2020. godine – naveo je Čolpa u saopćenju za javnost.

Jutros je sa adrese Građanskog saveza stiglo saopćenje u kojem se navodi da je u Sarajevu održan vanredni kongres Građanskog saveza (GS) na kojem su delegati jednoglasno izabrali Muhameda Fazlagića za novog predsjednika na mandat od dvije godine.

– U tom smislu, organi GS su jednoglasno donijeli odluku da na predstojeće lokalne izbore ponovo izađu u koaliciji sa DF, kao i ostalim subjektima i pojedincima u sklopu projekta ujedinjenja građansko-lijevih stranaka koje su članice pokreta SPD – navedeno je u saopćenju GS-a.

Ovo su promptno pozdravili iz Komšićeve stranke.

– Čestitamo novom predsjedniku Građanskog saveza Muhamedu Fazlagiću i Kongresu Građanskog saveza na odluci da političko djelovanje nastave kroz okupljanje lijevo-patriotskih i građanskih stranaka, u jedinstven front – saopćeno je iz DF-a.

Međutim, Čolpa najavljuje da se neće predati tako lako.

– Zaista otužan čin. Organi GS-a će pokrenuti disciplinski postupak protiv svih učesnika medijskog pokušaja puča – navodi se u izjavi Čolpe, koji je i zastupnik u Parlamentu Federacije BiH.

Prema informacijama koje dolaze od dobro upućenih u ovaj čaršijski rat, Komšiću je izuzetno važno da zadrži Građanski savez pod punom kontrolom kako bi i činjenicom da uz GS nije sam u toj mreži opravdao svoj bezuvjetni ostanak u koaliciji sa Strankom demokratske akcije (SDA).

Preotimanjem Građanskog saveza, sudeći prema informacijama koje nudi Čolpa, Komšić želi po svaki cijenu fingirati da i dalje predstavlja ljevičarsku alternativu, a ne vjernog saveznika vladajuće SDA.

izvor: Avaz

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.