Čestitamo – Novi petogodišnji grant za Projekat BiH Udruženje Derby *Arhiva

Info: Aktivni članci 549, Arhivirani članci 4439

U narednih pet godina BiH Udruženje iz Derbija ne bi trebalo da brine o nastavku svoga rada i pružanja savjeta i pomoci kako građanima sa područja bivše Jugoslavije tako i izbjeglicama iz cijeloga svijeta! Naime, britanski Nacionalni Lotto ovom našem BiH udruženju u mjesecu Julu je dodijelilo petogodišnji grant vrijedan više od pola miliona funti za nastavak aktivnosti vezanih za unapređenje pozitivne i uspješne integracije u ovo društvo.

Imajući u vidu ukupnu ekonomsku situaciju u Velikoj Britaniji te mnogobrojne neizvjesnosti oko Brexita, mnogi ostanu zatečeni ovom viješću. Rezultat je to dugogodišnjeg pozitivnog poslovanja kao i truda i zalaganja menadžera Bosanskog centra u Derbiju Ferida Kevrića, Upravnog Odbora Udruženja i Derby Refugee Forum i drugih zaposlenih i volontera u projektu.

Bosanskohercegovačko Udruženje je pomoglo stvaranju partnerske organizacije Derby Refugee Forum koji je formiran 2002. godine i od tada je baziran u našem Bosanskom centru. Ove dvije organizacije su osvrarile veoma pozitvnu suranju te zajednički rade projekte i zajednički apliciraju za grantove. Ovo što se radi u Udruženju je plod odličnog dugogodišnjeg rada, sigurnosti u odrađivanju projekata, dobre organizacije i rada Upravnog odbora i zaposlenog osoblja kako Bosnansko Hercegovačkog Udruženja tako i Derby Refugee Forum.

Ovaj sadašnji projekt je vrijedan oko 500,000 funti. Ovo je, ustvari, plod dosadašnjeg zajedničkog rada, dvije organizacije a i proširenje prethodnog projekta kao i pilot-projekata koje su BiH Udruženje kao vodeća organizacija i Derby Refugee Forum započeli u ranijem projektu i koji će biti dalje razrađen i pružene kvalitetnije usluge korisnicima, a ima za cilj da pomogne građanima kojima je pomoć potrebna sa područja Bosne i Hercegovine i bivše Jugoslavije a žive u Derby, Nottingham, Leicester, da poboljšaju svoje zdravstveno stanje, da se što lakše integriraju u život u Velikoj Britaniji.

Drugi aspekt projekta je da se kroz rad sa Derby Refugee Forum pomogne izbjeglicama iz svih zemalja kroz savjete, popunjavanje formulara, omogućavanje časova engleskog jezika, treninzi za poboljšanje šanse za zaposlenje, podršku kroz davanje sedmičnog paketa hrane, garderobe, povezivanje sa lokalnom zajednicom. Sve ove aktivnosti će olakšati i ubrzati integraciju  u ovo društvo i stvoriti okolnosti da većina familija i pojedinaca postanu neovisni o servisima i pomoći koju su tražili i dobivali.

BH UK Network je na Godišnjoj Skupštini  zvanično pohvalio uspješan rad BiH Udruženja u Derby i zahvalio se i prijateljima u Derbiju na uloženom radu  i trudu, te ujedno čestitao, poželio uspjeh u radu  i uručio priznanje za novi projekat i grant.

5d8df199c6f0c 5d8df19be244c

Bosnia UK Network

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.