Četvorka u KS ide zajedno na Lokalne izbore

Info: Aktivni članci 533, Arhivirani članci 3594

Načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić kazao je da je na nivou Kantona Sarajevo dogovorena koalicija odnosno zajednički nastup četiri stranke na Lokalnim izborima u oktobru. Sporazum bi u narednih nekoliko dana trebali potpisati Narod i pravda, Naša stranka, SDP BiH i Nezavisna bosanskohercegovačka lista.

Prema ranijem dogovoru ove četiri stranke dale bi zajdničke kandidate za načelnike, a išle bi sa odvojenim listama za općinska vijeća.

To je dogovoreno na nivou Kantona Sarajevo i ja se nadam da će se to dogovoriti i na nivou ostalih kantona i trebamo pristupiti potpisivanju sporazuma. Ostalo je samo da se u narednih nekoliko dana dogovori tačan datum i mjesto gdje će se to potpisati“, kazao je Hadžibajrić u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem.

Na pitanje oko gradonačelnika Sarajeva, Hadžibajrić je kazao da nije razmišljao o toj funkciji, ali da bi četvorka mogla imati svog kandidata.

Ako bi četvorka uspjela imati u gradskim općinama većinu onda bismo dali kandidata. Nismo još uvijek o imenu razgovarali“, kazao je Hadžibajrić.

Na pitanje o izlasku SBB-a i DF-a iz šestorke, Hadžibajrić je kazao da je bilo problema od samog početka, a da će najbolju poruku o tome dati građani na lokalnim izborima.

Izvor: Patria/nap.ba

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.