CIK BiH o raspisivanju i održavanju Lokalnih izbora 2020. godine *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Povodom medijskih upita koji se odnose na raspisivanje i održavanje Lokalnih izbora 2020. godine, Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine, informira javnost, da konstantno i sa pažnjom prati razvoj novonastale situacije u vezi sa širenjem epidemije COVID-19.

U okviru i uz uvažavanje opće situacije i u skladu sa realnim mogućnostima, provodimo sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti, uključujući pripremu i raspisivanje Lokalnih izbora 2020. godine.

Pored rokova utvrđenih u Izbornom zakonu BiH naša obaveza je da pratimo i aktuelnu društvenu situaciju i izvršavamo mjere nadležnih državnih organa.

U konsultaciji sa svim relevantnim faktorima, a prije svega sa Parlamentarnom skupštinom BiH, Centralna izborna komisija BiH će na vrijeme donijeti adekvatne odluke i o tome obavjestiti sve nadležne organe na svim nivoima vlasti i javnost.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.