Cik ispunjava ratne ciljeve Milošević – Tuđman *Arhiva

Info: Aktivni članci 547, Arhivirani članci 4683

Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Građanskog saveza povodom skandalozne odluke CIK-a:

“Građanski savez će podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog skandalozne odluke o dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH koja nije u skladu sa Ustavom FBiH i konačnom i obavezujućom odlukom Zavoda za statistiku FBiH. Nadalje, GS će podnijeti krivične prijave protiv Zdenka Milinovića i Velimira Jukića kao i njihovih zamjenika, jer nisu objavili rezultate popisa lica koja ne žive u BiH, te na taj način doprinijeli da popis iz 2013. nije referentan, kvalifikovan i adekvatan za izborni proces.

Smrtonosnom odlukom po Dejton CIK je nastavio ispunjavati ratne ciljeve Milosević – Tuđman i uveo apartheid na teritoriji FBiH. Rezultat ove odluke će biti da nećemo imati vlasti na nivou BiH sve dok Ustavni sud BiH ne donese odluku po apelacija koja će sigurno uslijediti, jer ne vjerujem da će se neko usuditi da formira vlast sa HDZ i SNSD nakon ovakve skandalozne odluke.

Mislim da je krajnje vrijeme da OHR prestane izražavati zabrinutost i tako srozavati svoj ugled, već da konkretno djeluje, u suprotnom OHR i međunarodna zajednica treba da javno priznaju da Dejton više ne važi.”

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.