Cik ispunjava ratne ciljeve Milošević – Tuđman *Arhiva

BiH

Nihad Čolpa, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednik Građanskog saveza povodom skandalozne odluke CIK-a:

“Građanski savez će podnijeti krivične prijave protiv članova CIK-a zbog skandalozne odluke o dodjeli mandata za Dom naroda Parlamenta FBiH koja nije u skladu sa Ustavom FBiH i konačnom i obavezujućom odlukom Zavoda za statistiku FBiH. Nadalje, GS će podnijeti krivične prijave protiv Zdenka Milinovića i Velimira Jukića kao i njihovih zamjenika, jer nisu objavili rezultate popisa lica koja ne žive u BiH, te na taj način doprinijeli da popis iz 2013. nije referentan, kvalifikovan i adekvatan za izborni proces.

Smrtonosnom odlukom po Dejton CIK je nastavio ispunjavati ratne ciljeve Milosević – Tuđman i uveo apartheid na teritoriji FBiH. Rezultat ove odluke će biti da nećemo imati vlasti na nivou BiH sve dok Ustavni sud BiH ne donese odluku po apelacija koja će sigurno uslijediti, jer ne vjerujem da će se neko usuditi da formira vlast sa HDZ i SNSD nakon ovakve skandalozne odluke.

Mislim da je krajnje vrijeme da OHR prestane izražavati zabrinutost i tako srozavati svoj ugled, već da konkretno djeluje, u suprotnom OHR i međunarodna zajednica treba da javno priznaju da Dejton više ne važi.”

TAGOVI:
/ /
Autor članka je Redakcija sa 129 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.