CIK: Obavezna edukacija općinskih/gradskih izbornih komisija *Arhiva

BiHIlijašObavještenja

Centralna izborna komisija BiH će, u skladu sa članom 2.9 stav (1) i članom 2.2 stav (5) i (6) Izbornog zakona Bosne i Hercegovine od ponedjeljka, 27.08.2018. godine početi višednevnu obaveznu edukaciju predsjednika i članova općinskih/gradskih izbornih komisija u BiH, a uz podršku Misije OSCE-a u BiH.

Na edukaciji će biti zastupljene teme koje se odnose na rad biračkih odbora u Bosni i Hercegovini.

Edukacija će biti održana prema sljedećem rasporedu:

SARAJEVO “Centar za edukaciju Centralne izborne komsije BiH” Petak, 31.08.2018. od 09:00 do 15:00 za mjesta:

Vogošća, Istočna Ilidža, Vareš, Ilidža, Stari Grad Sarajevo, Novo Sarajevo, Hadžići, Kiseljak, Pale, Istočni Stari Grad, Breza, Trnovo FBiH, Pale FBiH, Ilijaš, Centar Sarajevo, Sokolac, Novi Grad Sarajevo, Visoko, Istočno Novo Sarajevo

Autor članka je Redakcija sa 144 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.