Čista rijeka Bosna: Uspostavljeni Timovi Akcione grupe u Visokom i Ilijašu *Arhiva

Aktivni članci 831 od 854, Arhivirani članci 2689 od 2704

Predstavnici Akcione grupe “Za čistiji sliv rijeke Bosne” podržali su uspostavljanje Timova Akcione grupe u Visokom i Ilijašu. Uz predstavnike lokalnih uprava, komunalnih preduzeća, civilne zaštite, škola, komunalne inspekcije, ekoloških i ribolovnih udruženja, dobrovoljnog vatrogasnog društva i aktivnih mjesnih zajednica, započet je zajednički rad na jačanju ekoloških i turističkih aktivnosti u lokalnim zajednicama.

Podrška stvaranju boljeg ekološkog, turističkog i društvenog ambijenta u lokalnim zajednicama je cilj kojem će težiti Timovi Akcione grupe. Raznovrsne aktivnosti Timova će animirati stanovništvo i institucije da stave u funkciju neiskorištene ljudske i tehničke resurse za poboljšanje kompletnog ambijenta, koji je važan za stanovništvo i za buduće turiste.

Prethodno, identične ili slične aktivnosti obavljene su u gradovima i općinama Zenica, Zavidovići, Kakanj, Tešanj i Maglaj.

Do kraja godine planirane su aktivnosti eko kampanja, snimanje eko-turističkog filma, kampanja “Odgovorni ribar” sa uređenjem i proglašenjem najuređenijeg ribolovnog revira u dolini rijeke, promocija aplikacije za prijavu divljih deponija, animiranje predstavnika dijaspore za uključenje u aktivnosti Timova Akcione grupe, selekcija i promocija kulturnih i turističkih manifestacija, i apliciranje projekta postavljanja eko-video nadzora u lokalnim zajednicama.

Akciona grupa “Za čistiji sliv rijeke Bosne” sastavljena od partnerskih lokalnih zajednica Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj Jug, Doboj, Modriča, Šamac, Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Federalne uprave civilne zaštite, Republičke uprave civilne zaštite RS i ROTOR organizacije za razvoj turizma regije.

Akciona grupa radi na zagovaranju i uspostavljanju kontinuiteta aktivnosti za poboljšanje ekološkog, turističkog i kompletnog ambijenta u partnerskim lokalnim zajednicama i području u cjelini.

(Patria)

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.