CK Ilijaš: Peta akcija darivanja krvi u Ilijašu *Arhiva

Ilijaš

U organizaciji Crvenog križa općine Ilijaš i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, u sjedištu Crvenog križa općine Ilijaš danas se održava peta akcija dobrovoljnog darivanja krvi 2018. godine od 09:00 do 15:00 sati.

Eldar Šehić, Crveni križ Ilijaš, se zahvalio svima koji daruju krv i naglasio kako je zadovoljan odzivom sugrađana.

5bffd1d63a3de-Ovo je peta akcija darivanja krvi koja se realizuje u saradnji sa Transfuzilogijom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Trenutno je došlo oko 30 građana, s tim da akcija traje do 15 sati nadamo se još većem odazivu građana. Krv je do sada moglo dati 22 što je do sada dobra izlaznost. Pravit će se najverovatnije još jedna akcija zato što doktori ne mogu sve da stignu u ovom periodu, a krv mora da ide do Transfuziologije, jer ne smije dugo da stoji ovdje kod nas. Crveni križ Ilijaš svaki put obezbijedi obrok i poklon zahvalnosti koji u saradnji sa općinom Ilijaš dodjeljuje za darivatelje krvi, a tim sa transfuziologije donese osvežavajuće napitke, kazao je Šehić.

Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi, jer samo zdrava osoba može biti davalac krvi.

Darivanjem krvi vršimo kontrolu vlastitog zdravlja te pomažemo napretku tuđeg!

Piše : Narela Lolić

Foto: Radio Ilijaš. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Autor članka je Redakcija sa 119 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.