CK Ilijaš: Peta akcija darivanja krvi u Ilijašu *Arhiva

Info: Aktivni članci 549, Arhivirani članci 4683

U organizaciji Crvenog križa općine Ilijaš i Zavoda za transfuzijsku medicinu Federacije BiH, u sjedištu Crvenog križa općine Ilijaš danas se održava peta akcija dobrovoljnog darivanja krvi 2018. godine od 09:00 do 15:00 sati.

Eldar Šehić, Crveni križ Ilijaš, se zahvalio svima koji daruju krv i naglasio kako je zadovoljan odzivom sugrađana.

5bffd1d63a3de-Ovo je peta akcija darivanja krvi koja se realizuje u saradnji sa Transfuzilogijom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Trenutno je došlo oko 30 građana, s tim da akcija traje do 15 sati nadamo se još većem odazivu građana. Krv je do sada moglo dati 22 što je do sada dobra izlaznost. Pravit će se najverovatnije još jedna akcija zato što doktori ne mogu sve da stignu u ovom periodu, a krv mora da ide do Transfuziologije, jer ne smije dugo da stoji ovdje kod nas. Crveni križ Ilijaš svaki put obezbijedi obrok i poklon zahvalnosti koji u saradnji sa općinom Ilijaš dodjeljuje za darivatelje krvi, a tim sa transfuziologije donese osvežavajuće napitke, kazao je Šehić.

Darivanje krvi je privilegija zdravih ljudi, jer samo zdrava osoba može biti davalac krvi.

Darivanjem krvi vršimo kontrolu vlastitog zdravlja te pomažemo napretku tuđeg!

Piše : Narela Lolić

Foto: Radio Ilijaš. Naš sistem automatski ubrizgava logo na svaku sliku.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.