Članovi Udruženja “Budi mi drug” izrađuju i prodaju novogodišnje čestitke *Arhiva

Info: Aktivni članci 588, Arhivirani članci 4683

Članovi Udruženja “Budi mi drug” iz Ilijaša su i ove godine pripremili niz aktivnosti kojima će obilježiti kraj ove i početak  nove godine. Jedna od tih aktivnosti je izrada i prodaja novogodišnjih čestitki.

Meliha Mešetović predsjednica Udruženja “Budi mi drug” djece sa poteškoćama u razvoju je istakla da je najbolji način da se poboljša život djece sa posebnim potrebama njihovo uključivanje u društveni život.

-Udruženje broji od 50 do 60 članova. To su djeca različitih uzrasta i različitih tjelesnih oštećenja. Kao i svake godine i ove smo pripremali novogodišnje čestitke, koje su pravili naši članovi udruženja. Oni ih sami rade, ali ako je potrebno na kraju im malo pomognemo oko dorade. Vršimo prodaju čestitki koje koštaju jednu KM, a mogu se nabaviti svakim danom u prostorijama udruženja. Imamo saradnju sa Općinom Ilijaš, Poštom Ilijaš, zatim sa Dom zdravlja Ilijaš, kao i osnovnim školama i srednjom školom u Ilijašu oni svake godine otkupe čestitke. Što se tiče aktivnosti ova godina je bila jako uspješna, bilo je dobrih projekata na kojima smo učestvovali i ostvarili dobre rezultate. Osvajali smo zlatne medalje, ali i srebrene. Jako smo zadovoljni sa postignutim rezultatima. Ovom prilikom želim da čestitam Novu godinu našim građanima i svima koji podržavaju naš rad ovog udruženja, kazala je Mešetović.

Udruženje okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegičari, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma te teška i laka mentalna retardacija.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Radio Ilijaš.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.