Članovi Udruženja “Budi mi drug” izrađuju i prodaju novogodišnje čestitke *Arhiva

DogađajiIlijaš

Članovi Udruženja “Budi mi drug” iz Ilijaša su i ove godine pripremili niz aktivnosti kojima će obilježiti kraj ove i početak  nove godine. Jedna od tih aktivnosti je izrada i prodaja novogodišnjih čestitki.

Meliha Mešetović predsjednica Udruženja “Budi mi drug” djece sa poteškoćama u razvoju je istakla da je najbolji način da se poboljša život djece sa posebnim potrebama njihovo uključivanje u društveni život.

-Udruženje broji od 50 do 60 članova. To su djeca različitih uzrasta i različitih tjelesnih oštećenja. Kao i svake godine i ove smo pripremali novogodišnje čestitke, koje su pravili naši članovi udruženja. Oni ih sami rade, ali ako je potrebno na kraju im malo pomognemo oko dorade. Vršimo prodaju čestitki koje koštaju jednu KM, a mogu se nabaviti svakim danom u prostorijama udruženja. Imamo saradnju sa Općinom Ilijaš, Poštom Ilijaš, zatim sa Dom zdravlja Ilijaš, kao i osnovnim školama i srednjom školom u Ilijašu oni svake godine otkupe čestitke. Što se tiče aktivnosti ova godina je bila jako uspješna, bilo je dobrih projekata na kojima smo učestvovali i ostvarili dobre rezultate. Osvajali smo zlatne medalje, ali i srebrene. Jako smo zadovoljni sa postignutim rezultatima. Ovom prilikom želim da čestitam Novu godinu našim građanima i svima koji podržavaju naš rad ovog udruženja, kazala je Mešetović.

Udruženje okuplja članove različitih uzrasta i oboljenja kao što su paraplegičari, cerebralna paraliza, Downov sindrom, elementi autizma te teška i laka mentalna retardacija.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa Radio Ilijaš@Preuzeto.
Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.