Čolpa: Pozdravljam ulazak Tužilaštva i inspekcije u Zavod Pazarić

Autor sadržaja: Aktivni članci 977, Arhivirani članci 2921

Ohrabrujuća je vijest da su Tužilaštvo i inspekcija ušli u Zavod Pazarić. Krajnje je vrijeme da institucije i nadležni organi počnu raditi svoj posao.

Zastupam stav da se slučaj Zavoda u Pazarić mora izolovati od politiziranja, jer su se dogodile užasavajuće stvari koje su ispod razine ljudskog dostojanstva.

U periodu ispred nas, nužno je po hitnoj proceduri uraditi presjek stanja istih ili sličnih ustanova na nivou FBiH sa ciljem poboljšanja uslova štićenika i samih radnika.

Uvjeren sam da je uzročno posljedična veza ovakvog stanja u ustanovama, zavodima i svim drugim institucijama, zapravo familijarno-prijateljski pristup u zapošljavanju po stranačkoj liniji i potpunoj nebrizi i strahu od odgovornosti.

Takvo djelovanje moramo prekinuti, a odgovorne početi najstrožije kažnjavati kao pokazni primjer koji će zaustaviti ovu praksu!

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.