Čolpa traži sjednicu Parlamenta FBiH zbog kršenja Dejtona

Info: Aktivni članci 662, Arhivirani članci 3920

Zastupnici Nihad Čolpa i Hasan Muratović uputili inicijativu Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, kojom traže da ovaj dom sazove vanrednu sjednicu povodom nepriznavanja odluke Ustavnog suda i pozivom na jednostrano kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, …
… urušavanja institucija i rušenje ustavnog poretka.

Zabrinjavajuća je najava rukovodstva entiteta RS da neće provesti odluku Ustavnog suda BiH što je onemogućavanje institucija Bosne i Hercegovine da provedu zakonske odbredbe kojima štite prava na imovinu i urušavanje ustavnog poretka, kao i direktno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Smatramo da Federacija Bosne i Hercegovine ne treba biti nijemi posmatrač dešavanja u državi. Prijetnje iz entiteta RS dolaze nakon što je formirana žandarmerija pri MUPRS, te je potrebno da se sagledaju i sigurnosni rizici po FBiH. Mi u FBiH imamo pravo znati šta o antidejtonaksom djelavanju rukovodstva entiteta RS misle kreatori Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno međunarodna zajednica, kao i kakvi su njihovi daljnji potezi ukoliko se ostvare najave koje dolaze iz RS.

Ovim putem pozivamo sve zastupnike Parlamenta FBiH da podrže inicijativu za održavanje vanredne sjednice Parlamenta FBiH. Trenutno stanje u državi treba da prevaziđe stranačke razlike i interese. Ovo je pitanje opstojnosti građana BiH i same države.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.