“Čolpa: VSTV postao agencija za zaštitu antidržavnih politika u BiH” *Arhiva

Aktivni članci 855 od 862, Arhivirani članci 2921 od 2953

Visoko sudsko i tužilačko vijeće je postalo agencija za zaštitu antidržavnih elemenata unutar Bosne i Hercegovine, odnosno postali su glavni pokrovitelji politika Milorada Dodika i Dragana Čovića koji za cilj imaju obesmisliti državne pravosudne institucije i stvoriti pravni haos koji na kraju može donijeti nesagledive posljedice po građane i državu Bosnu i Hercegovinu.

O tome da najviši zvaničnici pravosudnih institucija u BiH štite antidržavne politike u BiH koji rade protiv države i njenih građana – na način da tužilaštva u BiH ne djeluje protiv kršenja zakona, a VSTV kao krovna pravosudna institucija u BiH ništa ne čini kako bi se takvo stanje promijenilo, iako im je primarna obaveza osigurati kvalitetan rad tužilaštava i sudova u BiH – najbolje se vidjelo u procesima poput održavanja nelegalnog referenduma o Danu RS zbog kojeg niko nije sankcionisan do danas, zatim u slučaju državnog udara od strane funkcionera HDZ kada su zaustavili migrante na ulazu u Hercegovačko-neretvanski kanton mimo znanja državnih institucija čija je to nadležnost, a tu je i međunarodna afera “Selefije” na terotiriji BiH čiji su akteri prošli bez kazne.

Najviši zvaničnici pravosudnih institucija u BiH utjecali su i na to da slučaj Kemala Čauševića još nije okončan, premda se radi o jednom od največih ekonomskih udara na BiH od rata do danas.

Dakle, nakon što su se nosioci pravosudnih funkcija u BiH iskazali na spriječavanju procesuiranja antidržavnog djelovanja, sada su u fazi da do kraja obesmisle i devalviraju državne pravosudne institucije, a to rade tako što otvaraju krivične istrage protiv onih koji otkrivaju korupciju u zemlji umjesto da se otvaraju procesi protiv učesnika u korupciji (Slučaj Tegeltija).

Na kraju, pravu dijagnozu našeg pravosuđa nesmotreno je iznijela Ružice Jukić, zamjenica predsjednika VSTV-a koja je rekla da ako građani ne žele da zavise od njene dobre volje i volje ostalih njenih kolega, onda neće ni biti institucija Bosne i Hercegovine.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.