Čolpa: Vulin najavljuje agresiju

Autor sadržaja: Aktivni članci 951, Arhivirani članci 2921

Izjava ministra Srbije Aleksandra Vulina danas u Banja Luci da nikakva vojska ne može razdvojiti Srbiju i entitet u Bosni i Hercegovini Republiku Srpsku je zlonamjerna i krajnje opasna.

Velikosrpski projekat nije uspio obrisati granicu između Bosne i Hercegovine i Srbije devedesetih godina kada su iza sebe imali kompletnu JNA. Mi u Bosni i Hercegovini teških devedesetih godina nismo se bojali Živote Panića i Aleksandra Vasiljevića, a kao sada bi se trebali plašiti Vulina, koji je bio nesposoban da služi vojni rok. U BiH su prošla vremena straha od velikosrpskog projekta.

Podanički odnos predsjedavajućeg Predsjedništva BiH prema ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, kojeg je danas Milorad Dodik obavijestio kako nije dozvolio da vojska BiH bude na granici sa Srbijom je uvredljiv i ponižavajući za sve nas u BiH. Pogotovo što predsjedavajući Predsjedništva BiH podnosi izvještaj ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu, koji nema mogućnosti da kroči na tlo Kosova u koje se zaklinje da je srpska zemlja.

Vulinova izjava da između Srbije i Republike Srpske ne postoji granica je udar na teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, i to bez ikakve potrebe, ali, nažalost, ni Vulin ni Dodik zbog to u ovom trenutku neće odgovarati, jer državne institucije Bosne i Hercegovine, opterećene korumpiranim i zlonamjernim političarima u ovom trenutku nemaju snage da se odupru neprijateljskom odnosu dvojca prema Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail ilijasnet@gmail.com ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.