D. Luka: Nesavjesni građani pale kontejnere *Arhiva

Info: Aktivni članci 559, Arhivirani članci 3594

Početkom sezone grijanja, komunalno preduzeće JKP Rad suočava se sa problemom oštećenja kontejnera za smeće.

Naime, ovo je samo jedan primjer u MZ Luka, gdje već dva puta gori kontejner, a koji nesavjesni građani zapale, savjesno ili ne, svejedno, pepeo ili drugi način, uglavnom do paljenja kontejnera i njihovog oštećenja dolazi već nekoliko puta i to na istom mjestu.

Dešava se da naši sugrađani iznose pepeljare/lužare, sa vatrom, žarom i istresaju u kontejnere. I evo već dva puta na istom području MZ Luka dolazi do toga da se sadržaj u kontejneru zapali. Međutim, ako se ovako nastavi, nećemo gašenjem vatre, spasiti kontejnere.

Zato pozivamo naše sugrađane da obrate pažnju prilikom odlaganja pepela, da li ima žara u njemu ili ne. U suprotnom kontejneri će biti uništeni a tako i odlaganje smeća dovedeno u pitanje.

Pogledajte slike koje su zabilježene.

5dfbc8bcbcd86 5dfbc8beb130d 5dfbc8c16c68e 5dfbc8c45a5ae 5dfbc8c738f6a

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.