Da li će biti odricanja nacionalnog identiteta zbog imenovanja novog predsjedavajućeg OV Ilijaš *Arhiva

IlijašVideo

Na današnjoj 25.  Sjednici općinskog vijeća Ilijaš raspravljalo se dosta, posebno na o trećoj tački dnevnog reda koja je bila Odluka o razrješenju predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Ilijaš.

Rasprava se vodila o regularnosti ove tačke, zbog ne imenovanja novog predsjedavajućeg kao i o tome zašto na današnjoj sjednici nije bila tačka na kojoj bi se dali prijedlozi za novog predsjadavajućeg.

Svoj stav na ovu tačku iznijeli su Muhamed Handžić (BPS) i Damir Filipović (SDP). Načelnik je takođe dao svoje obrazloženje po ovom pitanju .

U narednom periodu, vidjet ćemo odricanje  nacionalnog identiteta,  u ovom slučaju to će vjerojatno biti neko iz SDA (trenutno Vladajuće) kluba. Ovo odricanje nacionalnog identiteta svodi se na to da nije više Bošnjak, a naravno da bude ostali ili Musliman.

Od provjerenog izvora mi znamo ime koje će biti predloženo, a nakon imenovanja i odricanja vidjet ćemo kako će se ta osoba isticati u javnom društvenom životu i javno o Bošnjaštvu.

Autor članka je Redakcija sa 251 aktivnih i 907 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.