Da li će biti odricanja nacionalnog identiteta zbog imenovanja novog predsjedavajućeg OV Ilijaš *Arhiva

Info: Aktivni članci 324, Arhivirani članci 4695

Na današnjoj 25.  Sjednici općinskog vijeća Ilijaš raspravljalo se dosta, posebno na o trećoj tački dnevnog reda koja je bila Odluka o razrješenju predsjedavajućeg Općinskog Vijeća Ilijaš.

Rasprava se vodila o regularnosti ove tačke, zbog ne imenovanja novog predsjedavajućeg kao i o tome zašto na današnjoj sjednici nije bila tačka na kojoj bi se dali prijedlozi za novog predsjadavajućeg.

Svoj stav na ovu tačku iznijeli su Muhamed Handžić (BPS) i Damir Filipović (SDP). Načelnik je takođe dao svoje obrazloženje po ovom pitanju .

U narednom periodu, vidjet ćemo odricanje  nacionalnog identiteta,  u ovom slučaju to će vjerojatno biti neko iz SDA (trenutno Vladajuće) kluba. Ovo odricanje nacionalnog identiteta svodi se na to da nije više Bošnjak, a naravno da bude ostali ili Musliman.

Od provjerenog izvora mi znamo ime koje će biti predloženo, a nakon imenovanja i odricanja vidjet ćemo kako će se ta osoba isticati u javnom društvenom životu i javno o Bošnjaštvu.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.