Da li će SDP moći preuzeti vlast za izbore 2020 u Ilijašu? *Arhiva

Info: Aktivni članci 583, Arhivirani članci 4683

Tačno je da je SDP Ilijaš postigao poražavajući rezultat na lokalnim izborima 2016 godine. u općini Ilijaš , ali zadnjih mjesec dana razgovarali smo sa nekim članovima stranke, ali isto tako i sa simpatizerima i građanima Ilijaša koji su oduvijek bili SDP-ovci, a koji zapravo doživljavaju SDP kao svoju stranku. U svim tim razgovorima zajednički je entuzijazam, zabrinutost ali i optimizam da se SDP može pokazati jasnom i kvalitetnom alternativom vladajućem SDA Ilijaš . To daje uvjerenje da uz sistematičan i predan rad koji će sadržavati ne samo znanje, nego i emociju, mogu pokazati građanima Ilijaša da su u stanju voditi ovaj grad.

Da potpuno napuste uobičajen rad političkih stranaka čiji je fokus isključivo na političkim karijerama pojedinaca, sitnim međusobnim zakulisnim igrama i zbrinjavanju političkih poslušnika.

SDP Ilijaš treba unijeti više sadržaja u svoj rad, mora postati jasno različit od SDA , ali i od drugih političkih opcija. S tim će se postići dvostruki učinak, prije svega članovi stranke i simpatizeri će znati koji je stav stranke o pojedinim društvenim pitanjima, a isto tako će privući ljude da daju podršku, ne samo glasajući na izborima, već i uključivanjem u samo formiranje te politike.

Potrebno je stranku otvoriti prema svim ljudima kojih se pojedini problemi tiču. Konkretno, to znači prebaciti razgovor među građanke i građane putem okruglih stolova, javnih tribina, rasprava, a sve kako bi o tačnom određenom problemu formirali jasno rješenje. Da li će uspjeti? SDP može i mora privući sve one dijelove društva koji promišljaju o zajedničkim problemima. Ukoliko ne uspiju ostvariti suradnju s udruženjenjima, mjesnim zajednicama, sportskim klubovima, boračkim organizacijama do lokalni izbora 2020 godine. Ostat će beznačajna skupina od par vijećnika.

 

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.