Da li je suho stablo rizično za prolaznike?! *Arhiva

Aktivni članci 865 od 872, Arhivirani članci 2921 od 2953

Pitanje je da li svako stablo u Ilijašu ima svoj zdravstveni karton, kao i čovjek. Među mladim drvećem može biti stablo koje će imati životni vijek nekoliko godina, dok među starima može biti i onih koji će biti u dobrom stanju i nakon više od 20 godina.

U Ilijašu, nedaleko od zgrade Elektrodistribucije, pored samog puta kojim saobraća više hiljada vozila dnevno nalazi se rizično stablo. Ovo stablo je vidljivo suho i predstavlja problem kako za prolaznike pješake tako i za saobraćajni promet.

Na prijedlog nekoliko naših čitalaca koji su nam se javili i koji misle da ovo stablo predstavlja rizik posjetili smo lokaciju i sami se uvjerili da je stablo suho. Stablo je veliko a zbog vjetra koji je inače poznat u ilijaškoj dolini postoji mogučost da se neke od grana slome i pri tome padnu na slučajne prolaznike, pješake ili automobile koji prolaze blizu ovog stabla.

Na nama je da informišemo javnost i ukažemo na ovu informaciju a na nadležnim organima je da ustanove da li postoji stvarni rizik za prolaznike te da ukoliko rizik postoji isto uklone.

5c9f44f2c32c5

5c9f45b8b8a8d

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.