Da se ne zaboravi BIOČA 1992-2018 *Arhiva

Obavještenja

U nedjelju 27. maja 2018. godine bit će obilježena 26. tužna godišnjica  stradanja stanovnika Bioče, koje je početkom 1992. godine agresorska vojska zarobila i zatvorila u prostorije Osnovne škole i potom ih odvela u logore gdje su mnogi mučki ubijeni. Najveći zločin počinjen je na brdu Žerovanj, gdje su mučena i likvidirana 23 Biočana, dok su ostali poginuli u živim štitovima koje je koristila agresorska vojska.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA:

9:00-10:00h- okupljanje gostiju i porodica šehida i obilazak Spomen sobe

10:00h-prigodan program, obraćanje zvanica, polaganje cvijeća i odavanje počasti na centralnom Spomen obilježju kod škole u Gornjoj Bioči

11:00-formiranje kolone i polazak prema Spomen obilježju u naselju Selimovići ( polaganje cvijeća i učenje Fatihe)

12:00-Polaganje cvijeća i učenje Fatihe na Spomen obilježju na Trešnjicama

Iz Organizacionog odbora obavještavaju da će istog dana biti upriličen iftar i proučen tevhid nakon akšam namaza u džamiji u Gornjoj Bioči.

Put do Spomen obilježja Selimovići je prohodan, dok se na Trešnjice može stići traktorom ili nekim terenskim vozilom.

Da se ne zaboravi BIOČA 1992-2018!

Autor članka je Redakcija sa 141 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.