Damir Filipović: Građani KS neće biti kažnjeni zbog nedostavljanja dokaza o vlasništvu stana *Arhiva

Info: Aktivni članci 333, Arhivirani članci 4695

Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović je obavijestio sve građane u KS da neće biti kažnjeni ako do 31. decembra ne dostave dokaz o vlasništvu stana kako je to ranije bilo najavljeno.

– Nakon mnogih žalbi građana i poslaničkog pitanja zastupnika Zvonke Marića želim vas obavijestiti da je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dostavilo obavještenje etažnim vlasnicima u zgradama kolektivnog stanovanja, a vezano za raniju naredbu, koja naglašava da su samo etažni vlasnici, koji nisu u evidenciji upravnika, dužni na uvid upravniku ili predstavniku etažnih vlasnika dostaviti dokaz o vlasništvu, te da je to obaveza kod promjene vlasništva i ona je kontinuirana aktivnost bez roka, dakle bez obaveze da to učine do 31.12.2018.godine – kažu iz ministarstva.

Iz navedenog obavještenja je nesporno da ni jedan etažni vlasnik ne može biti kažnjen ukoliko svoju obavezu ne izvrši do 31.12.2018.godine.

Ministarstvo će putem upravnika i predstavnika etažnih vlasnika obavještenje dostaviti etažnim vlasnicima.

Sadržaj ovog članka prenosimo sa: Patria.
Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.