Damir Filipović i Alan Šerak obišli radove izgradnje reciklažnog dvorišta u Ilijašu *Arhiva

Aktivni članci 865 od 872, Arhivirani članci 2921 od 2953

Resorni ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Damir Filipović i vijećnik u Općinskom vijeću Ilijaš Alan Šerak obišli su radove na izgradnji reciklažnog dvorišta u Ilijašu.

Nakon što je potpisan Sporazum između Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i Općine Ilijaš o saradnji i prenosu sredstva u svrhu izgradnje prvog općinskog Reciklažnog dvorišta, za što su izdvojena sredstva u iznosu od 250.000 KM, općina je provela javnu nabavku, te izabrala izvođača radova na I fazi izgradnje.

Iako je Planom 2015-2020 definisana izgradnja reciklažnih dvorišta u svim općinama Kantona Sarajevo, međutim zbog nespremnosti općina nije došlo do realizacije.

Nedavno je Vlada Kantona Sarajevo usvojila Elaborate o zelenim otocima, nišama i reciklažnim dvorištima za čiju realizaciju je potrebno 27 miliona.

Realizacija infrastrukture u smislu upravljanja otpadom i u cilju smanjenja količina otpada za odlaganje se trebala desiti dosta ranije, nažalost do toga nije došlo. Nadamo se da će se svijest o ovim i sličnim projektima promjeniti, te ćemo nastojati progresivnije raditi na implementaciji, istakao je Filipović.

Funkcija reciklažnog dvorišta je dvostruka, tu će moći odlagati otpad i građani, ali najviše će služiti na upotrebu KJKP “Rad”, te će značajno doprinijeti smanjenju odlaganja smeća na divlje deponije.

5d9af07f56a4b 5d9af0838a825 5d9af0867f9b3 5d9af08908b71 5d9af08b48bee 5d9af08d9cc6d

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati i putem Viber broja +38762-118-465, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.