Dan Armije Republike BiH je jedan od najbitnijih datuma naše države

Info: Aktivni članci 516, Arhivirani članci 4439

Povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik, dopredsjedavajući Smiljana Viteškić, Danijela Kristić i Vibor Handžić, premijer Mario Nenadić, te skupštinski zastupnici i ministri u Vladi KS svim pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, porodicama šehida i palih boraca, ratnim vojnim invalidima, demobilisanim borcima i veteranima Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitaju 15. april.

Ovaj datum je jedan od nabitnijih datuma države Bosne i Hercegovine koju su pripadnici Armije hrabro i časno branili i odbranili. Armija RBiH je priča o znanim i neznanim junacima, o herojima i našim šehidima i palim boricima i svim građankama i građanima BiH koji su se borili za pravo da živimo i opstanemo.

To je priča o kojoj treba pričati svaki dan, a ne samo povodom godišnjice, i naša stalna je obaveza da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli za život i slobodu koju danas imamo.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.