Danas isplate decembarskih naknada za korisnike socijalne zaštite *Arhiva

Info: Aktivni članci 571, Arhivirani članci 4683

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS je za ovu namjenu uplatilo sredstva u iznosu od 1.075.647,29 KM

Korisnici socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo, njih 5.505, danas u poslijepodnevnim satima mogu podići svoje decembarske naknade sa tekućih računa kod odabranih banaka.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS je za ovu namjenu uplatilo sredstva u iznosu od 1.075.647,29 KM, na ime naknada.

Pomenuta sredstva su izdvojena za: stalne novčane pomoći, novčane naknade za pomoć i njegu od strane druge osobe, jednokratne pomoći, izuzetne pomoći, naknade za smještaj u drugu porodicu, kao i za smještaj u ustanove socijalne zaštite, naknade za zdravstvenu zaštitu, naknade za osposobljavanje za život i rad i refundaciju ljekarskih pregleda, saopćeno je iz Press službe KS.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.