Danas je Međunarodni dan civilne zaštite

Info: Aktivni članci 482, Arhivirani članci 4169

Prvi mart se obilježava i kao Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Federacije Bosne i Hercegovine.

Federalna uprava civilne zaštite, zajedno sa strukturama civilne zaštite na svim nivoima, uprkos brojnim poteškoćama, kontinuirano radi na osposobljenosti i obučenosti svih uključenih u sistem zaštite i spašavanja, kako bi bili pripravni za što efikasniji odgovor u slučaju prirodnih i drugih nesreća. Zahvaljujući tome pokazali smo da smo spremniji da odgovorimo na nesreće koje su nas zadesile i njihove posljedice, navode iz FUCZ.

Naša je obaveza ali i obaveza svih struktura vlasti, da se nastavi i dalje raditi na izgradnji i jačanju sistema zaštite i spašavanja i podizanju svijesti građana o vitalnom značaju ove oblasti, kako bi se obezbijedila što efikasnija zaštita i spašavanje ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i drugih nesreća, stoji u saopćenju povodom Međunarodnog dana civilne zaštite.

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.