Danas konstituirajuća sjednica Skupštine Kantona Sarajevo *Arhiva

BiH

Ovjera mandata kandidatima na Općim izborima koji su dobili poslanički mandat u Skupštini Kantona Sarajevo prva je tačka dnevnog reda konstituirajuće sjednice koja je zakazana za danas. Na sjednici bi trebali biti konstituirani i klubovi naroda te klub Ostalih u kantonalnoj Skupštini.

Nakon što je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dostavila Službi za skupštinske poslove Kantona Sarajevo službena uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima, kao i prateću dokumentaciju, predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić obavještava javnost da su se stekli propisani uvjeti za održavanje konstituirajuće sjednice Skupštine KS.

Konstituirajuću sjednicu predsjedateljica Babić zakazala je za petak 16. novembra 2018. godine sa početkom u 10:00 sati.

Sjednica će se održati u sali Općine Centar.

Podsjećamo, Skupština KS broji 35 zastupnika, a mandate su osvojili Stranka demokratske akcije deset, Narod i pravda šest, Naša stranka pet, Savez za bolju budućnost i Socijaldemokratska partija BiH po četiri, Demokratska fronta tri, Nezavisna bosanskohercegovačka lista dva i BOSS jedan mandat.

Pregovori o formiranju skupštinske većine, ali i vlasti u KS traju između šest stranaka koje su okupljene oko zajedničkih programskih ciljeva. Nakon dva susreta delegacija Naše stranke, SDP, DF-a, NiP-a, NBL-a i SBB-a naredni susret je zakazan za ponedjeljak. Domaćin sastanka bit će SDP BiH.

Autor članka je Redakcija sa 128 aktivnih i 1032 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.