DeMontfort Univerzitet-Leicester, istraživanje: Pravo preživjelih da budu saslušani *Arhiva

Info: Aktivni članci 459, Arhivirani članci 4169

Bosnia UK Network u saradnji sa De Montfort Univerzitetom radi istraživanje sa našim građanima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Velikoj Britaniji u vezi posljedica rata na njihovo psihičko i fizičko zdravstveno stanje.

Laura Paton, vodeći istraživač sa De Montfort Univrsiteta će doći u četvrtak 6. Februara u Bosansku kuću sa namjerom intervjuisanja naših ljudi.

U znak sjećanja na žrtve genocida i priznavanjem ljudskih prava preživjelih, te poštivanjem prava na istinu i vladavinu zakona žele da se glas preživjelih čuje.

Željeli bismo da čujemo od vas da li ste preživjeli etničko čišćenje/genocid u Bosni i Hercegovini, bez obzira jeste li prethodno podijelili svoje iskustvo ili ne.

Rok za prijavu je 20. februar.
Svi zainteresovani da se obrate Neli na telefon 07956647426.

BH UK Network
Bosnia and Herzegovina UK Network
Bosnia House
36 Medley Road
Greet
Birmingham
B11 2NE
United Kingdom
T. 0121 772 3052

www.bosniauknetwork.org
www.facebook.com/bosniauknetwork

5e39b1f39fecb

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.