Denver: Naredne sedmice počinje sedmi BALKAN SOCCER CAMP *Arhiva

Aktivni članci 683, arhivirano 2249. redakcija@ilijas.net

Selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine  Slaven Musa specijalni gost na  fudbalskom kampu u Coloradu

Od 20. do 23. juna 2019. godine,  po drugi put Američki grad Denver, bit će središte sportske bosanskohercegovačke dijaspore na ovom kontinentu. U tom periodu pod dirigentskom palicom US Soccer Education iz Denvera, a u tjesnoj saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, bit će održan  Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.

“Za kamp u Denveru do sada se prijavilo se preko 70 mladih fudbalera. Inače, kao i predhodni kampovi i ovaj je direktna “posljedica” naših stalnih aktivnosti na okupljanju talentovanih igrača bh. korijena i njihovog uključivanja u sportski život Amerike, Bosne i Hercegovine i Evrope.  Što se nas tiče, kamp može odmah početi, naime, svi naši ljudski i tehnički resursi su spremni za start BALKAN SOCCER CAMPA. Zadatak svih nas bit će da na ovom kampu zajedno sa selektorom U-19  reprenzentacije Bosne i Hercegovine  Slavenom Musom detektiramo i potencijalne “Zmajeve”, i predložimo ih za nekih od narednih kampova reprenzentacije. Pored toga, kamp će poslužiti i za odabir talentovanih igrača koji su spremni za profesionalni nivo u nekoj od Evropskih liga.” Ističe direktor US Soccer Education Murat Alibašić fudbalski trener iz Colorada.

Stručno mišljenje o kampu i ovakvom načinu selektiranja zatražili smo i od specijalnog  gosta selektora Slavena Muse koji je za agenciju BHDINFODESK kazao: “Kao prvo hvala na pozivu US Soccer Educationa da prisustvujem kampu, te naravno NS/FS BiH koji je dao suglasnost da kao selektor U-19 reprezentacije budem na licu mjesta. Moja očekivanja su da se upoznam sa načinom i organizacijom rada sa mladim igračima u USA. Fokus će također biti i na određenim razlikama u trenažnom procesu kao i usporedba sa načinom treniranja i razmišljanja u odnosu na BiH. Po mom mišljenju ovakvi kampovi su idealna stvar da se mladi igrači pokušaju pripremiti za eventualni nastup u reprezentativnoj selekciji. Na treninzima kao i na utakmicama im se daju jasne upute kao i savjeti za popravljanje pogrešaka. Iz mog dosadašnjeg iskustva smatram da su ovakvi kampovi od velike koristi kako za mlade igrače, a posebno za nas trenere koji se na jednom mjestu mogu upoznati sa mogućnostima i kvalitetama potencijalnih reprezentativaca.”

Inače, pored selektora Slavena Muse sa igračima u Denveru radit će stručni tim US Soccer Education: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo  Janjuš, Semjon Milošević, Omer Hadžić i Damir  Zaimović.

Za održavanje kampa obezbijeđen je funkcionalni “Five Star Stadium” koji prima 5.000 gledalaca i naravno ne treba napominjati da ima vrhunske uslove za odvijanje ove sportske manifestacije.

5d03632cbe108 5d03633ea4511

Dodane informacije i načinu rada US Soccer Educatioan  možete naći na ofcijelnoj web stranici organizacije– http://ussoccereducation.com/

Pripremio: Namik Alimajstorović – BHDINFODES

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.