Denver: Uspješno okončan BALKAN SOCCER CAMP *Arhiva

Aktivni članci 755 od 777, Arhivirani članci 2404 od 2419

Slaven Musa selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine: “Naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac.”

U Denveru je proteklog vikenda uspješno je okončan četverodnevni Sedmi po redu BALKAN SOCCER CAMP.Organizator kampa bio je US Soccer Education iz Denvera, čiji strucni tim, u saradnji sa predstavnikom NS/FS BiH gospodinom Slavenom Musom selektorom U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine, “skenirao” potencijalne Zmajeve iz Amerike.

Preko 60 talentovanih dječaka vrijedno je treniralo sve u želji da se baš oni nađu u bilježnici selektora. Borilo se za svaku loptu, upijali potezi i savjeti trenera i po ocjenam prisutnih svi mladi igrači imali su šta, i od koga naučiti. Svoje mišljenje o kampu za agenicju BHDINFODESK dao je i Slaven Musa selektor U-19 reprenzentacije Bosne i Hercegovine: “Prije svega želim da čestitam svim učesnicima, njihovim roditeljima, trenerima, organizatorima na izvanredno odrađenom kampu. Moje impresije oko cjelokupnog kampa su veoma pozitivne. Organizacija je bila na vrhunskom nivou kao i infrastruktura koja je kamp podigla na još veći nivo. Kada je u pitanju trenažni proces mogu reći da je sve napravljeno vrlo profesionalno i da su svi treneri odlično obavili svoj posao. Sigurno da ima razlika u načinu shvatanja nogometa u odnosu na BiH ali sam se uvjerio da i u SAD-u ima izuzetno talentiranih igrača. Vrlo je izvjesno da će neki od njih dobiti priliku, na kampovima reprezentacije, pokazati svoje kvalitete a detalje ćemo dogovoriti sa stručnim štabom USSE. Naša zajednica u SAD-u je vrlo velika i naša obaveza je da pratimo razvoj i napredak svakog talentiranog igrača koji bi u budućnosti mogao biti potencijalni reprezentativac. Smatram da su ovakvi kampovi od krucijalne važnosti za pronalaženje igrača te organizatorima želim da istraju u svojim naporima i nastave ovu lijepu priču kao i nastavak suradnje s našim krovnim savezom u BiH.”

O ovom sportskom događaju direktor US Soccer Education Murat Alibašić trener iz Denvera kaže: “Još jedan uspješan projekat je za nama, drago nam je da su ljudi iz Saveza ponovo prepoznali ovakav temeljit i transparentni način rada u otkrivanju talenata. Hvala svim učesnicima, njihovim roditeljima, stručnom stabu, volonterima i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da u teškim vremenskim uslovima okončamo ovu sportsku manifestaciju. Posebno veliko hvala selektoru Slavenu Musi koji je zajedno sa nama proveo ovo vrijeme i pomogao nam, da niti jedno talentovano dijete ne promakne oku struke.”

Inače, stručni štab u Denveru činili su iskusni stručnjaci: Erick French, Murat Alibašić, Slobodan Čobo Janjuš, Semjon Milošević i Omer Hadžić.

Pripremio: Namik Alimajstorović/ BHDINFODESK

5d12677e9a65f 5d126783be30b

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu redakcija@ilijas.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Šaljite nam vijesti, fotografije, najave, informacije bilo kakve vrste i mi ćemo ih objaviti ukoliko su prikladnog sadržaja i ne krše pravila sajta! Vaše dojave možete slati putem forme klikom na Dojavi Vijest ispod, na mail redakcija@ilijas.net ili porukom na Facebook fan stranici klikom ovdje.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net

EvropaMagazin™ ©2009-2019 News CMS by M.D.P.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.