Deponija smeća na samoj obali rijeke Bosne u MZ Stari Ilijaš, Donja Karaula (FOTO) *Arhiva

Info: Aktivni članci 513, Arhivirani članci 3594

Odnos stanovništa BiH prema prirodi najviše se oslikava kroz korita rijeka u lokalnim zajednicama. Iako veće rijeke imaju znatno više deponija na svojim obalama nego li ove manje, deponije su prisutne ma kolika god rijeka bila, važno je da ima obala na koju se može odložiti smeće.

Tako je i sa obalom rijeke Bosne na području Ilijaša a slike na kojima možete vidjeti deponovanje smeća, već duži period , nalaze se u MZ Stari Ilijaš na desnoj strani obale rijeke Bosne na području naselja Donja Karaula.

Deponije slične ovima koje su pored samog puta su primjer odnosa lokalne vlasti prema prirodi, a ova deponija je pred očima svih nas i to duži period.

Nekoliko građana koji su upoznati sa ovom deponijom smatraju da bi nadležni trebali da se pozabave u pronalasku rješenja; da se deponija ukloni, da se sankcionišu svi koji ilegalno odlažu otpad, da se postave znakovi zabrane odlaganja smeća ili bilo koja vrsta djelovanja nadležnih shodno njihovim ovlastima a sve u cilju prevencije daljeg odlaganja smeća.

5de543e9ceb325de543f290246 5de543f0a8503 5de543ee757de

Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen ovdje krši Vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati objavu odgovora ili ispravke. Sve pritužbe i prigovore možete slati na e-mail adresu ilijasnet@gmail.com. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i portal IlijašNet nema obavezu postupiti po istim.
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.