Detalji jučerašnje nesreće na autoputu: Vozilom udario dva pješaka i kombi Granične policije *Arhiva

Ilijaš

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer oko 14:30 sati desila na kolovozu autoputa A1 na dionici Jošanica-Podlugovi povrijeđene su dvije osobe, a jedna je lišena slobode.

Prema informacijama MUP-a Kantona Sarajevo, u nesreći u mjestu Kadarići na području općine Ilijaš vozač teretnog vozila Opel Movano, 27-godišnji E. H. iz Žepča, udario je pješaka inicijala R. D. (42) iz Rudog, a potom i zaustavljeno vozilo VW Transporter u vlasništvu Granične policije BiH. Poslije udara u ovo vozilo oboren je i pješak E. M. (42) iz Ilidže koji je prethodno upravljao VW Transporterom, ali ga je zaustavio u zaustavnoj traci autoputa.

R. D. je teško povrijeđen i zadržan je na daljem liječenju u KCUS-u, dok je E. M. prošao sa lakšim tjelesnim povredama i on je, nakon pružanja pomoći u Općoj bolnici, otpušten na kućno liječenje.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja, policijski službenici su sinoć 20:30 sati lišili slobode E.H. iz Žepča. On je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisane saobraćajne nezgode.

Saobraćaj je na ovoj dionici autoputa bio obustavljen od 14:30 do 18:40 i u tom periodu se odvijao alternativnim pravcima, saopćeno je iz MUP-a.

klix.ba

Autor članka je Redakcija sa 139 aktivnih i 784 arhiviranih članaka. Autora možete kontaktirati na email redakcija@ilijas.net.
U skladu s principima samoregulative za štampane i online medije, aktivna uloga građana, čitatelja štampe i posjetilaca web portala, u podizanju profesionalnih standarda izvještavanja, je neophodna i dragocjena. Ulaganjem prigovora na neprofesionalne ili nepotpuno objavljene sadržaje u ovim medijima, na nepravilnosti i nepoštovanje Kodeksa za štampu i online medije BiH, građani, zajedno sa novinarima, učestvuju u borbi za istinitu i pravovremenu informaciju, štiteći slobodu medija i informiranja, slobodu govora i svoje pravo na istinu. Ukoliko niste zadovoljni odgovorom IlijašNet-a (redakcija@ilijas.net), vašu prijavu možete poslati i Vijeću Za Štampu OVDJE

Povezani članci

IlijašNet je grupa osoba koje nisu politički opredijeljene po pitanju informisanja građana. Želimo da predstavimo pouzdane, relevantne i kvalitetne informacije od kojih će naši posetioci (čitaoci) imati koristi. Zato pozivamo i vas da nam se pridružite kako bi informisali o svim dešavanjima na području Ilijaša i šire.

Ako ste svjedočili nekom događaju, imate informaciju od značaja za javnost, želite prijaviti korupciju, podijeliti vašu priču, najaviti događaj, preporučiti temu, podijeliti fotografije ili video javite nam.

redakcija@ilijas.net | +387(0)62 118 465

#IlijašNet #iNet | 2018 IlijašNet© Prvi u Ilijašu
Nikada nemoj misliti da rat, nebitno koliko bio potreban ili opravdan, nije zločin.